Linda med Sissi, Pinglan och Pay

 

Sen den dagen jag öppnade mina  blå ögon har hundarna  varit en stor del av mitt liv.  Ja jag har så  gott som växt upp i hundkorgen tillsammans med hundarna och lärt av dem.  Som tur är så har jag i alla fall slutat med att krypa fram till dörren och skälla när det ringer på dörren 😉

 

Rasen i mitt hjärta är självklart Shih-tzu och jag har i princip levt med dem sedan 1974. Jag har också  haft förmånen att få leva tillsammans med många andra härliga raser såsom Lhasa Apso, Kinesisk nakenhund, Dansk-Svensk Gårdshund, Mexikansk Nakenhund, Whippet, Dalmatiner och Shetland Sheepdog.  Ja  jag var verkligen inte barnet som behövde tjata på föräldrarna om att skaffa hund… så när mamma frågade sin lilla dotter om hon vill ha en  egen Japanese Chin fick hon svaret

 

– Nä jag vill hellre ha en mjukglass nere vid färjan… jaja det kändes viktigast just då 😉 Kan erkänna att både hund- och glassbegäret sitter i än idag!

 

En av familjens hundar, Shih-tzun Pay – Pågarnas Pay Attention blev min första  hund som jag kom innanför utställningsbandet med.  Vi tävlade då i Barn med hund och med honom började mitt stora intresse för utställning.

 

 

Linda visar stolt upp Pay och rosetten

 

Vi  lärde då  känna Bodil Fossenius – kennel Fossella  som  också kom till att bli en av de personer som haft mest inflytande på mig när det gäller hur  en shih-tzu ska vara och se ut.  Med detta kom också  att 1986 fick Lina – Fossella Like Art Made följa med oss hem, hon var vår första hund från Fossella. Lina var den fulsöta ankungen som sedemera blev en otroligt vacker svan.  Med värme i hjärtat kan jag bara säga att jag är så glad och stolt över att få ha  levt tillsammans med henne.  Även domarna såg hennes skönhet och hon hade  verkligen fantastiska framgångar i utställningsringarna genom åren.

 

  

 

Lina som valp och vuxen

 

Vi  hade även ett par hundar från Wig-Makers; Wig-Makers Joy Stick och Wig-Makers Nostalgia for Alma. Ja förutom att de fick var med i utställningsringarna  så var det med dessa två som mitt intresse i Malmö Hundungdom, hundläger, kurser och tävlingar i agility och lydnad fick utlopp för.

 

 

Alma in action på agilitybanan

 

När jag växte upp jobbade jag som kennelflicka både hos Barbro Sabel, kennel Lady Chimas och hos Cathy och Gordon Urquhart i England, kennel Cathy´s – Shih-Tzu och kennel Urquharts  – Papillon. Det var under min tid i England som jag såg Henne – Rosaril Classical Jazz, WOW vilken vacker shih-tzutjej! Så när Eunice Stephenson lät mig ta en av Classical Jazzs yngre helsyskon, Olivia – Rosaril The Temptress, var lyckan fullkomlig. Än idag är jag verkligen tacksam, hedrad och glad för detta!

Untitled-Scanned-68xUntitled-Scanned-71x

                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

Olivia och hennes valpkull

 

Olivia har alltid betytt något speciellt för mig och med Olivia jag fick också min första egna valpkull. Detta i Uppsala med hjälp av ett par studentkompisar, mamma  och Bodil  per telefon och  Rose Åkersten – kennel Tangse körandes  från Stockhom när så behövdes.  Rose är den andra personen som haft stor betydelse för mig i mitt sätt att ”tänka” shih-tzu.

 

Jag hade då inte möjlighet att behålla någon valp och det var därför än mer betydelsefullt när jag senare i livet fick  ett barnbarn till Olivia,  Kajsa – Fossella Icing On The Cake.

 

Som sagt så har jag haft förmånen att få ha både Bodil och Rose som mina två stora mentorer genom min hundhistoria. Jag är  för evigt oerhört tacksam och glad för detta, för att fått ta del av deras stora  kunnande.

 

Som ni säkert förstått så kommer kennelnamnet  från Lina – Fossella Like Art Made. Redan från det att jag var tonåring har detta namnet funnits i mina tankar och drömmar och jag  hoppas att det också får leva kvar länge med en positiv känsla kring sig 🙂

 

Kram Linda